Tietoa aikuisille | Voiko ohjelmointia oppia lautapelillä?

Voiko ohjelmointia oppia lautapelillä?

ohjelmointia voi oppia lautapelillä

Kun alat opetella jotain itsellesi täysin uutta, mikä tahansa tuttu ja turvallinen auttaa alkuun. Skeittaamisesta on hyötyä lumilautailun opettelussa, sujuva espanjantaito auttaa italian alkeissa ja niin edelleen.

Tuttu työkalu—tai media—voi myös auttaa: jos olet tottunut kynään ja paperiin muistiinpanoja tehdessäsi, ei kannata vaihtaa tietokoneeseen tai tablettiin yrittäessäsi ymmärtää monimutkaista luentoa.

Pari tuoretta koodaamiseen liittyvää julkistusta edustavat tätä lähestymistapaa. Linda Liukkaan Hello Ruby on satukirja, jossa tietokoneista ja internetistä tutut asiat esiintyvät konkreettisina hahmoina tarinoissa.

Oppi&ilon Robogem puolestaan on lautapeli, jossa pelaajat ohjaavat robottejaan korteissa esiintyvillä käskyillä. Tavoitteena on saada robotit keräämään timantteja vieraan planeetan pinnalta. Yksinkertaiset liikekäskyt muodostavat sarjoja, joita voi jopa kutsua erityisillä funktiokorteilla.

Kokeilin Robogemiä perheeni kanssa ja lisäksi seurasin, kun lapset pelasivat sitä keskenään. Erittäin viihdyttävää! Maallikoille koodaaminen ja tietokoneohjelmat saattavat näyttäytyä vaikeina, teknisinä, vähän pelottavinakin. Pelko kuitenkin kaikkoaa, kun aiheeseen uppoaa satukirjan avulla tai pelaamalla kavereiden kanssa.

Santtu Toivonen Kehityspäällikkö Sanoma Pro

Tutustu Robogem-peliin!

Jaa artikkeli: